Magaxin

Står du med slidgigt? Dette kan måske hjælpe dig

Artiklen er sponsoreret

Nogle får et gyldent armbåndsur efter et halvt århundrede på arbejdsmarkedet. Andre får slidgigt. Hvis du kunne skrue tiden et par årtier tilbage, så kunne du med kendskab til god ergonomi og viljen til at efterleve simple retningslinjer for, hvordan du står eller sidder, mens du arbejder, sikkert have forebygget nogle af generne. Men ak, det er lidt for sent at forebygge nu, så du må afhjælpe i stedet.

Hent hjælp fra en fysioterapeut

Godt er det at række ud efter en fysioterapeut, hvis du døjer med slidgigt. De kan hjælpe dig med at blive klog på, hvilke øvelser du skal udføre for at mindske smerterne, og de kan give gode fifs med på vejen til, hvordan du tilrettelægger dit liv, så generne forstyrrer dig mindst muligt. Og som noget andet, der supplerer behandling, har du forskellige mediciner, du kan tage, og udstyr, du kan bruge.

Medicin og gels mod stivhed i leddene

Relevant medicin mod slidgigt tæller dét, der mindsker dine ledsmerter. Det kunne være produkter med glucosamin, der også menes at kunne mindske stivhed i leddene og være med til at forebygge, at din slidgigt bliver værre. Der findes også gigtgels, du påfører huden, som også kan lindre smerter ved hævede led og øge leddenes fleksibilitet – du har altså flere produkter at prøve dig af med her.

Husk dog at konsultere en læge, før du prøver dig af med et præparat.

Prøv en gigthandske af mod slidgigt

Hvad kan du ellers prøve af produkter mod gigt? Der findes faktisk gigthandsker, der giver termisk kompression på hånd og håndled. De er derfor gode til varmeterapi, og koblet sammen med deres fugtspredende virkning så giver det en handske, der kan tage brodden af smerterne fra slidgigt, der sidder i dine hænder eller i håndleddet. Forsøg dig med sådan én, hvis du nu har prøvet alt andet.

Kommentarer